PRAKTIJK CASES

Factor Sars in de praktijk

Factor Sars biedt sinds 1 september 2005 pragmatische oplossingen voor efficiënte teams, systemen en processen binnen het financieel management. Van strategie tot uitvoering. Van ontwikkeling tot invoering. En van opzet tot borging. Hieronder een aantal veelzeggende praktijk cases

Een bedrijf met acht medewerkers had voor zijn magazijn nieuwe tl-verlichting nodig. Na een online speurtocht kwam hij bij een aanbieder, die hem adviseerde om meteen maar te gaan voor een integraal lichtplan voor het hele gebouw ‘dat hem al op de korte termijn veel zou besparen’. Na beoordeling van de offerte door Factor Sars, kreeg hij een eerlijker beeld van de voorspiegelingen. Bovendien kreeg hij praktische inzichten om meer offertes gefundeerd te vergelijken. Dit leidde tot een aantal goede, besparende maatregelen in zijn lichtplan.
Nieuwe tl-verlichting
In een coachtraject met een ondernemer zonder personeel bleek dat hij bijna 5 uur per week kwijt was aan zijn administratie, omdat hij er naar eigen zeggen ‘totaal niet goed in was’. Factor Sars rekende voor hem door, wat het eventueel zou opleveren als hij zijn administratie voortaan zou uitbesteden. Het resultaat sprak voor zich: uitbesteding kostte hem omgerekend 1,5 uur per week, terwijl hij zijn ‘teruggewonnen’ 5 uur declarabel kon aanwenden. Het advies werd direct opgevolgd.
coachtraject met een ondernemer